Τήνος (14-17 Σεπτεμβρίου)

ΤΗΝΟΣ

     14 – 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  (4ημέρες / 2 νύκτες)

 1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΡΑΦΗΝΑ – ΤΗΝΟΣ

Συγκέντρωση στο γραφείο μας και αναχώρηση στις 20:30.   Mε καθ ΄οδόν στάσεις συνεχίζουμε για το λιμάνι της Ραφήνας.

2η ημέρα: ΡΑΦΗΝΑ – ΤΗΝΟΣ

Άφιξη νωρίς το πρωί στη Ραφήνα. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για την Τήνο. Άφιξη στο νησί το πρωί, μεταφορά  στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και για μια πρώτη γνωριμία με την όμορφη Χώρα.

3η ημέρα: ΤΗΝΟΣ – ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ (προαιρετικός)

Προσκύνημα στο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελίστριας της Τήνου. Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο ναό της Μεγαλόχαρης, Κοινωνία και πρωινό στο ξενοδοχείο σας . Ακολούθως θα ξεκινήσουμε τον προαιρετικό γύρο του νησιού. Όπου θα επισκεφτούμε και θα προσκυνήσουμε το μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας (Μονή Κεχροβουνίου). Εκεί θα δούμε το ησυχαστήριο της Αγίας, την κάρα της και την έκθεση χειροποίητων εργόχειρων. Αναχώρηση και περνώντας από τα όμορφα χωριά Κέχρος, Βωλάξ, Κάμπο, Καρδιανή, Υστέρνια, άφιξη στο μεγαλύτερο και πιο όμορφο χωριό της Τήνου, τον Πύργο. Εδώ θα δούμε το σπίτι και το εργαστήριο του περίφημου γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά, όπως επίσης και το μουσείο των Τήνιων καλλιτεχνών. Στάση για καφέ στην γραφική πλατεία και συνεχίζουμε για το παραλιακό χωριό Πάνορμο. Γεύμα εξ’ ιδίων στα παραλιακά ταβερνάκια. Επιστροφή και το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στην γραφική  Χώρα με τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια της. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΤΗΝΟΣ – ΡΑΦΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΣΕΡΡΕΣ

Πρωινό και στη συνέχεια περιήγηση στο Ιερό Ίδρυμα της Ευαγγελίστριας. Θα δούμε το ναό της Εύρεσης, το Μαυσωλείο της Έλλης, το Σκευοφυλάκιο, το μουσείο βυζαντινών εικόνων και κειμηλίων και τη σπουδαία Πινακοθήκη. Χρόνος ελεύθερος στην όμορφη Χώρα και στη συνέχεια μεταφορά στο λιμάνι και απόπλους για Ραφήνα.

Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν με καθοδόν στάσεις άφιξη αργά το βράδυ στις Σέρρες.

 

Τιμή  από 145 € 

    

Επιβάρυνση Μονόκλινου στα δωμάτια + 15 € /ανά διανυκτέρευση

Επιβάρυνση Μονόκλινου στο Ξενοδοχείο + 20 € /ανά διανυκτέρευση

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :  Την  µεταφορά µε πούλµαν  του γραφείου µας  Σέρρες- Θεσσαλονίκη – Ραφήνα. –Τα εισιτήρια πλοίων Ραφήνα –Τήνος- Ραφήνα . Τις μεταφορές από το λιμάνι της Τήνου στα ξενοδοχεία με  επιστροφή. Τις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία ή Studios ή δωμάτια  που αναφέρονται στο πρόγραμμα ανάλογα με την επιλογή σας. Τα πρωϊνά στα ξενοδοχεία (δεν περιλαμβάνονται  πρωϊνά στα Δωμάτια και στα  Studios .  Αρχηγό – συνοδό του γραφείου µας. -Ασφάλεια αστικής  επαγγελµατικής  ευθύνης. – ΦΠΑ.

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : Εισόδους µουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό.   Φόρο διανυκτέρευσης