Κωνσταντινούπολη

Kωνσταντινούπολη – Πριγκηπόννησα

15 με 18 Νοεμβρίου

 

Πέμπτη 1η ημέρα  15 Νοεμβρίου

10:00 π.μ. Αναχώρηση από Ν. Σκοπό

Άφιξη στο Τελωνείο  Κήπων για έλεγχο. Επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων. Μετά τον τουρκικό έλεγχο στα σύνορα , μέσω Μαλγάρων και Ραιδεστού, άφιξη στην Πόλη.

Παρασκευή  2η ημέρα  16 Νοεμβρίου

Στις 08:00 το πρωί  επίσκεψη στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλή. Προσκύνημα στον Ιερό Ναό, επίσκεψη στο Αγίασμα  με τα μισοτηγανισμένα  ψάρια, καθώς  και στους τάφους  των  Πατριαρχών.

Στην συνέχεια μεταβαίνουμε στην Παναγία των Βλαχερνών όπου ακούστηκε πρώτη φορά το «Υπερμάχω». Ακολούθως θα επισκεφθούμε τον ΄Αγιο Δημήτριο Ξυλοπόρτης και στην συνέχεια τον Αγιο Γεώργιο στο Πατριαρχείο για προσκύνημα. Μετά την ολοκλήρωση του προσκυνήματος μετάβαση στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια για ξεκούραση. Απόγευμα ελεύθερο και βόλτα στην πλατεία ΤΑΞΙΜ και βραδινό φαγητό εξ ιδίων.

Σάββατο  3η ημέρα  17 Νοεμβρίου

Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο. Αναχώρηση για προσκύνημα και ξενάγηση στην όμορφη Αγια – Σοφιά. Στην συνέχεια μετάβαση στον Ιππόδρομο για να γνωρίσουμε τα αξιόλογα μνημεία. Στην συνέχεια πεζή μετάβαση στην περίφημη κλειστή αγορά (Καπαλί Τσαρσί), με ελεύθερο πρόγραμμα για περιήγηση στα καταστήματα και μεσημεριανό φαγητό εξ ιδίων. Μετά επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Απόγευμα ελεύθερο. (Ενδεχομένως μετάβαση στο ΚΟΥΜ ΚΑΠΙ για ομαδικό φαγητό.)

Κυριακή  4η ημέρα 18 Νοεμβρίου

Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο και αμέσως αναχώρηση από το λιμάνι Καμπά-Τας , δίπλα από το Ντολμά Μπαξέ, για το νησί της Πριγκήπου. Εκκλησιασμός στον Ι.Ν. Κοιμήσεως  Θεοτόκου , επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου και μεσημεριανό φαγητό σε παραλιακές ταβέρνες του νησιού. Αν υπάρχει χρόνος ο γύρος του νησιού με παιτόνια.

Αναχώρηση με το καραβάκι για την Πόλη και στην συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Αφιξη στις Σέρρες αργά το απόγευμα.

Τιμή συμμετοχή 120 €

Στην τιμή περιλαμβάνονται :

  • Η μεταφορά με πούλμαν Σέρρες-Κωνσταντινούπολη- Σέρρες
  • Διαμονή σε Ξενοδοχείο 4 * με πρωϊνό

Δεν περιλαμβάνονται:

Πάσης φύσεως εισιτήρια (Μουσεία – ταβέρνες – Καράβια κ.λ.π.)