Τζουμέρκα

Τζουμέρκα

Μουσείο Βρέλλη – Πρέβεζα -΄Αρτα – Πάργα -Σύβοτα-Γιάννενα

 3 ημέρες  Αναχώρηση 24 / 12

4 ημέρες  Αναχώρηση 23 / 12

 

ηµέρα : ΣΕΡΡΕΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ – ΠΡΕΒΕΖΑ  

Συγκέντρωση στο γραφείο µας και αναχώρηση στις 06.00 π.µ. µέσω Θεσσαλονίκης και Εγνατίας Οδού, περνώντας έξω από τα Γιάννενα φτάνουµε στο Μπιζάνι , όπου θα επισκεφθούµε το µοναδικό στο είδος του Μουσείο του Βρέλλη µε τα κέρινα οµοιώµατα. Συνεχίζοντας και µέσω Ιόνιας οδού φθάνουµε στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας. Ο δρόµος µας οδηγεί στην Πρέβεζα. Γνωριµία µε την πόλη και την αρχαία Νικόπολη. Χρόνος για γεύµα εξ’ ιδίων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας που βρίσκεται στην Πρέβεζα. Ξεκούραση. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.

2η ηµέρα : ΓΕΦΥΡΑ ΠΛΑΚΑΣ – ΠΡΑΜΑΝΤΑ – ΑΝΕΜΟΤΡΥΠΑ  

 Μετά το πρόγευµα θα ακολουθήσουµε µια διαδροµή µε πρώτη µας στάση σε ένα από τα ορεινά χωριά της Περιοχής την Ροδαυγη. Με την περίφηµη πλακοσκέπαστη εκκλησία της Αγ. Παρασκευής µε πέτρινο κωδωνοστάσιο. Συνεχίζοντας τη διαδροµή µας περνάµε από την Πλάκα όπου θα δούµε ότι απέµεινε από το στολίδι της περιοχής, το ιστορικό πέτρινο µονότοξο γεφύρι της Πλάκας. Συνεχίζουµε για τα Άγναντα (στάση για καφέ). Λίγα χιλιόµετρα βορειοτέρα τα Πράµατα και το σπήλαιο Ανεµότρυπα, µε τα τρία επίπεδα και τον θάλαµο της Κόκκινης λίµνης που θα επισκεφτούµε. Καθοδόν γεύµα εξ ιδίων. Επιστροφή το απόγευµα στο ξενοδοχείο. Ρεβεγιόν µε δείπνο στο ξενοδοχείο. ∆ιανυκτέρευση.

3η ηµέρα : ΠΡΕΒΕΖΑ – ΠΕΤΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΙ – ΑΘΑΜΑΝΙΟ  

Πρόγευµα και ξεκινάµε να γνωρίσουµε την απαράµιλλη φυσική οµορφιά της ορεινής Άρτας, µε πρώτη στάση για καφέ στο Πέτα, που έγινε η ιστορική µάχη το 1822, κτισµένο αµφιθεατρικά ατενίζοντας το φράγµα Πουρναριού και την τεχνητή λίµνη του Αράχθου. Ανηφορίζοντας είναι κτισµένο το Βουλγαρελι µε τα αµφιθεατρικά σπίτια, την υπερυψωµένη πλατεία και τις πετρόκτιστες βρύσες «Αρχοντω» και «κρυσταλλώ» µε τα τέσσερα και επτά στόµατα αντίστοιχα, εξαιρετικό στολίδι-στοιχείο της ταυτότητος του χωριού. Θα επισκεφτούµε και την κόκκινη εκκλησία στον οικισµό Παλαιοχώρι γνωστή και ως Παναγίας Βελας και τη Μονή Αγ. Γεωργίου του 1974. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. ∆είπνο ,ξεκούραση και το βραδάκι θα περπατήσουµε στην όµορφη παραλία της Πρέβεζας . ∆ιανυκτέρευση.

4η ηµέρα : ΠΑΡΓΑ – ΣΥΒΟΤΑ – ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ –ΣΕΡΡΕΣ

Πρωινό και αναχώρηση. Πρώτη µας γνωριµία η πανέµορφη νησιώτικη Πάργα. Χρόνος για µια σύντοµη γνωριµία και κατευθυνόµενοι βόρεια και παραλιακά θα δούµε τις όµορφες παραλίες τις Θεσπρωτίας και θα κάνουµε στάση για καφέ και βόλτα στα γραφικά Σύβοτα .Συνεχίζουµε για Γιάννενα, χρόνος ελεύθερος για βόλτα και γεύµα εξ ιδίων. Επιστροφή στις Σέρρες μέσω Θεσσαλονίκης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην 3ήμερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται το πρόγραμμα της 3ης ημέρας

 

 Τιμή κατ΄άτομο  3ήμερο   –   155 € (Μονόκλινο +65 €)

 – Περιλαμβάνεται Εορταστικό Δείπνο στο Ξενοδοχείο AMALIA MARGARONA 3* sup

 

Τιμή κατ΄άτομο  4ήμερο   –   215 € (Μονόκλινο +90 €)

 – Περιλαμβάνεται Εορταστικό Δείπνο στο Ξενοδοχείο AMALIA MARGARONA 3* sup

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Την µεταφορά µε πούλµαν του γραφείου µας.
  • Την διαµονή σε επιλεγµένο ξενοδοχείο . Ηµιδιατροφή. Τις ξεναγήσεις-περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραµµα. Αρχηγό-συνοδό του γραφείου µας. Ασφάλεια αστικής ευθύνης

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Επιπλέον γεύµατα, ποτά, φιλοδωρήµατα. Εισόδους µουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό. Φόρος διαµονής