Θεοφάνεια στο Πατριαρχείο – Κωνσταντινούπολη

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

3 – 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

1η ημέρα :Σέρρες – Κων/πολη

Αναχώρηση  στις 06.00  από το γραφείο μας , στάση έξω από την Ξάνθη για καφέ συνεχίζουμε για σύνορα των Κήπων, έλεγχος , σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών και συνεχίζουμε την διαδρομή μας με μια τελευταία στάση στο ύψος της Ραιδεστού , σημερινό  Tekirdag , φτάνουμε  το απόγευμα  στην Κωνσταντινούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος στο Ταξίμ όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας και στην οδό του Πέραν .Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα:Αγία Σοφία-Ιστορικό κέντρο – κλειστή αγορά

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε τον  ναό  της Αγίας του Θεού Σοφίας, η μεγαλόπρεπη Αγιά Σοφιά. Θα ξεναγηθούμε στον προαύλιο αλλά και στον εσωτερικό χώρο του ναού . Θα δούμε επίσης το περίφημο Μπλε τζαμί το  μεγαλύτερο τζαμί στην Πόλη και το μόνο που έχει έξι μιναρέδες στην Τουρκία, τον Αιγυπτιακό οβελίσκο ηλικίας 3500 χρόνων και φυσικά τον χώρο που βρισκόταν ο Βυζαντινός Ιππόδρομος. Σε απόσταση λίγων μέτρων θα επισκεφθούμε την Βασιλική Κινστέρνα, την μεγαλύτερη υπόγεια δεξαμενή νερού που κατασκευάστηκε για την ύδρευση της Πόλης κατά την Βυζαντινή περίοδο, και σήμερα πέρα από τουριστικό αξιοθέατο χρησιμοποιείται για κονσέρτα λόγω της εξαιρετικής ακουστικής της. Έπειτα επισκεπτόμαστε  την σκεπαστή αγορά, όπου θα επιδοθείτε και στο απαραίτητο παζάρι με τους Τούρκους εμπόρους για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής τιμής. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας . Χρονος ελεύθερος για βόλτα στην αγορά του Πέραν. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα. Βλαχέρνα – Μπαλουκλί – κρουαζιέρα – Αιγυπτιακή αγορά

 Πρωινό και αναχώρηση για ένα ναό υψίστης σημασίας ανά τους αιώνες, την Παναγία των Βλαχερνών όπου οι πιστοί έψαλλαν για πρώτη φορά τον Ακάθιστο Ύμνο το 626 μ.Χ.  Συνεχίζουμε για  την Ζωοδόχο Πηγή στο Μπαλουκλί όπου θα δούμε τους  τάφους των Οικουμενικών Πατριαρχών και τον υπόγειο ναό που βρίσκεται το αγίασμα. Στη συνέχεια και προαιρετικά θα έχουμε την κρουαζιέρα στα στενά του Βοσπόρου όπου εν πλω θα θαυμάσουμε τις ακτές με τα αξιόλογα οικοδομήματα  από μια διαφορετική οπτική γωνία.  Επίσης  θα  επισκεφθούμε   την Αιγυπτιακή αγορά,  ίσως την καλύτερη βόλτα της Πόλης ειδικά το σούρουπο, ένας κόσμος χρωμάτων και αρωμάτων από την Ανατολή. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο , ξεκούραση και το βράδυ προαιρετική διασκέδαση . 

 4η Ημέρα: Οικουμενικό Πατριαρχείο-Istanbul Forum (Ενυδρείο)

Τελευταία ημέρα της εκδρομής μας  θα επισκεφθούμε  το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, όπου βρίσκεται ο Πατριαρχικός ναός του Αγίου Γεωργίου ένα από τα αρχαιότερα κέντρα της πατροπαράδοτης εκκλησίας μας όπου θα παρακολουθήσουμε με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων και τον καθαγιασμό των υδάτων στον Κεράτιο Κόλπο  Αφού τελειώσει ο εκκλησιασμός μας  συνεχίζουμε για το Istanbul Forum, (μεγάλο εμπορικό κέντρο ) ένα από τα πλέον σύγχρονα πολυκαταστήματα όπου μπορείτε να κάνετε και τις τελευταίες σας αγορές πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, και το οποίο περιλαμβάνει ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία στον κόσμο με διάφορα θαλάσσια πλάσματα και υποθαλάσσιο τούνελ 83 μέτρων! Επόμενη μας στάση θα είναι στην περιοχή της Ραιδεστού, πριν φτάσουμε στα σύνορα, όπου μετά τον έλεγχο πλέον κατευθυνόμαστε μέσω της Εγνατίας Οδού στην πόλη μας  με τις καλύτερες των αναμνήσεις.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ   165€

NIPPON HOTEL 4* – ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ 240€

ΠΑΡΟΧΕΣ
  • Μεταφορά με τουριστικό  κλιματιζόμενο λεωφορείο|
  • Τρεις  διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*  σε δίκλινα δωμάτια.
  • Πρωινό
  • Ξεναγήσεις – Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Συνοδός – αρχηγός του γραφείου μας.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Εισόδους μουσείων, επιπλέον γεύματα ,ποτά ,φιλοδωρήματα και ότι αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
  • Ο αρχηγός της εκδρομής μπορεί να τροποποιήσει το πρόγραμμα χωρίς όμως να παραλείψει κάτι που αναφέρεται σε αυτό.

 

Προσοχή!

  • Το νερό της βρύσης στην Τουρκία δεν πίνεται !! αγοράστε και ζητάτε πάντα νερό  , μεταλλικό με ανθρακικό, ή  το κανονικό εμφιαλωμένο νερό που πίνουμε και στην Ελλάδα.
  • Το νόμισμα είναι η λίρα. Η αντιστοιχία με το ευρώ είναι: 1€ = 5,75 περίπου λίρες.