6 & 13 Φεβρουαρίου 2019 Θείος Βάνιας

Θείος Βάνιας  

ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΜΟΥΛΗ
  ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ ΣΤΗN ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αναχώρηση από Σέρρες 17:00

Θείος Βάνια – Ένα τρυφερό ποίημα για το γελοίο της ανθρώπινης παραίτησης.
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά το αριστούργημα του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ “Θείος Βάνια” σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη -ο οποίος ερμηνεύει και τον ομώνυμο ρόλο- φθάνει στην Θεσσαλονίκη .
Για πολλά χρόνια ο Βάνια και η ανηψιά του Σόνια ζουν ήρεμα και αρμονικά στην επαρχία συντηρώντας τα χτήματα και την περιουσία της οικογένειας. Όταν όμως ένα καλοκαίρι ο πατέρας της Σόνιας έρχεται από την πρωτεύουσα μαζί με τη νέα του γυναίκα, οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες και οι κρυφές αντιπαλότητες της οικογένειας έρχονται στην επιφάνεια και καταστρέφουν κάθε ηρεμία. Η κρίση της μέσης ηλικίας, ο ανεκπλήρωτος έρωτας, τα οικονομικά συμφέροντα του καθενός, οι ενδοοικογενειακοί ανταγωνισμοί οδηγούν σε μία αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας. Είναι ο θυμός που δημιουργείται στον κάθε άνθρωπο, απ’ τη στιγμή που άλλο ήθελε να γίνει κι άλλο έγινε. Μία ιδιαίτερα ανθρώπινη ιστορία του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ, όπου η ψευδαίσθηση και η απόγνωση ανταγωνίζονται το χιούμορ και την ελπίδα. Πώς ζούμε; Ζούμε όπως θα θέλαμε; Ή όπως θέλουν οι άλλοι; Ένα τρυφερό ποίημα για το γελοίο της ανθρώπινης παραίτησης. Το έργο θα παρουσιαστεί στο Αριστοτέλειον Θέατρο   για λίγες παραστάσεις.

Το έργο είναι σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη  ο οποίος, θα  ερμηνεύει και τον ομώνυμο εμβληματικό ρόλο.

  Τους υπόλοιπους ρόλους θα ερμηνεύσουν: ΑΣΤΡΩΒ: Τάσος Νούσιας, ΕΛΕΝΑ: Στέλλα Καζάζη, ΣΕΡΕΜΠΡΙΑΚΩΦ: Κώστας Γαλανάκης, ΜΑΡΙΝΑ: Χριστίνα Κουτσουδάκη, ΣΟΝΙΑ: Χαρά Μάτα  Γιαννάτου,  ΜΑΡΙΑ: Μαίρη Νάνου και ΤΕΛΕΓΚΙΝ: Κώστας Κοράκης.

Αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση είναι όλα τα υπόλοιπα τεχνικά της παράστασης: Σκηνικά Χριστίνας Κωστέα, κοστούμια Σοφία Νικολαϊδη και φωτισμοί της Στέλλα Κάλτσου.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ    24 €