Ιμβρος – Τσανάκαλε -Προύσα – Τένεδος 1 – 4 Μαϊου

        

ΙΜΒΡΟΣ – ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ – ΠΡΟΥΣΑ – ΤΕΝΕΔΟΣ

1η ημέρα: Σέρρες –  Κήποι – Δαρδανέλια – Ίμβρος

Αναχώρηση στις 06:00 το πρωί για τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Μέσω Κεσάνης και Καλλίπολης, μεταφορά στα Δαρδανέλια. Περνάμε με Φέρυ από το Καμπάτεπε στην Ίμβρο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Παναγία, σημερινή πρωτεύουσα του νησιού, η οποία πήρε το όνομα της από το εκκλησάκι της Παναγίας της Ταξιδιανής . Το απόγευμα θα επισκεφτούμε το χωριό Άγιοι Θεόδωροι, γενέτειρα του Παναγιότατου. Θα δούμε το σπίτι του Πατριάρχη, το σπίτι του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιάκωβου, το Μουσείο του Πατριάρχη  και το ναό του Αγίου Γεωργίου. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε  το Νηπιαγωγείο και το  Δημοτικό Σχολείο που λειτουργεί και πάλι  από τον Σεπτέμβριο του 2013    θα μας υποδεχθεί και θα μας ξεναγήσει η  Διευθύντρια κ. Παρασκευή  Μπερμπέρη.  Γεύμα εξ ιδίων και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ίμβρος –Τσανακαλε

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση μας στο Ευλάμπιο, το οποίο θεωρείται συνοικία της πρωτεύουσας. Ξεχωριστό χωριό που πιθανολογείται ότι οι κάτοικοί του απελπισμένοι από τις συχνές επιδρομές των πειρατών, έκτισαν τα σπίτια τους στην προστατευμένη από μικρά υψώματα έκταση κάποιου εύπορου γαιοκτήμονα  που ονομαζόταν  Ευλάμπιος. Συνεχίζουμε για το Γλυκύ, κτισμένο στους πρόποδες του βουνού  Άγιος Αθανάσιος, διεκδικεί επάξια τον τίτλο του χωριού με την ωραιότερη θέα. Φεύγουμε για να πάμε στο Σχοινούδι, το μεγαλύτερο και πλουσιότερο (κάποτε) χωριό ,ομολογεί ακόμα και τώρα το ένδοξο παρελθόν του. Θα επισκεφθούμε το πλυσταριό, τα διατηρητέα σπίτια, το Σχολείο, την Εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε για το χωριό Αγριδια  ( την αετοφωλιά της  Ίμβρου) , το μοναδικό  χωριό με αμιγή Ελληνικό πληθυσμό .  Εκεί θα περπατήσουμε  μέσα στο χωριό, θα καθίσουμε στο καφενείο για έναν καφέ και θα συνομιλήσουμε  με τους κάτοικους. Θα δούμε την υπεροχή  θέα  προς τη λίμνη και θα περπατήσουμε στα σοκάκια του χωριού. Αργά το απόγευμα θα πάρουμε το καράβι για να επιστρέψουμε στο Τσανάκαλε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Τσανάκαλε – Προύσα – Τσανάκαλε

Πρωινό και  αναχώρηση για ξενάγηση στην καταπράσινη Προύσα όπου είναι χτισμένη στις πλαγιές του όρους Ολύμπου της Βιθυνίας. Θα περιηγηθούμε στο μνημείο του Καραγκιόζη, το περίφημο Ουλού Τζαμί με τους 20 τρούλους του 1399 για να καταλήξουμε στην Σκεπαστή Αγορά της Προύσας που φημίζεται για τα βαμβακερά της , τα μπουρνούζια, τα μεταξωτά κ.ά. Μεσημεριανό γεύμα εξ’ ιδίων δοκιμάζοντας το παραδοσιακό Iskender Kebap . Επιστροφή στο Τσανάκαλε. Δείπνο. Διανυκτέρευση .

4η ημέρα: Τσανάκαλε –  Τένεδος – Σέρρες

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για την Τένεδο. Δια μέσου Εζίνε (αρχ. Νεανδρία), άφιξη στο Γκεϊκλί, στην ακτή, από όπου θα επιβιβαστούμε στο ferry-boat για να περάσουμε στο νησί της Τενέδου. Ξενάγηση στο ιστορικό της κάστρο χτισμένο από τους Ιωαννίτες Ιππότες της Ρόδου, περιήγηση στην πόλη της Τενέδου, με τους ελάχιστους εναπομείναντες Έλληνες και επίσκεψη-προσκύνημα στον ελληνορθόδοξο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Γεύμα εξ’ ιδίων σε παραθαλάσσια ψαροταβέρνα. Επιστροφή με το καράβι και αναχώρηση για την επιστροφή μας. Διέλευση συνόρων και με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας .

Τιμή κατά άτομο   210€

Μονόκλινο        + 40€

                                                                                        Τιμή παιδιού 150 €

KALE HOTEL 3* IMVROS – ΙΜΒΡΟΣ

AKOL HOTEL 4* CANAKALE – ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:                                                                                           

  • Μεταφορά με Τουριστικό Λεωφορείο
  • 1 νύχτα στην Ίμβρο & 2 νύχτες ξενοδοχείο στο Τσανάκαλε
  • 3 Πρωινά &  2 Δείπνα στο Τσανακαλε
  • Αρχηγός του γραφείου
  • Διπλωματούχος τοπικός ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής & επαγγελματικής ευθύνης
  • Διόδια &  Γέφυρες
  • Εισιτήρια Πλοίων: Καλλίπολη, Ίμβρο, Τένεδο, Τσανακαλέ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ : 

  • Εισιτήρια  σε  αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, κλπ.
  • Ό,τι ρητά  δεν αναφέρεται  στο  πρόγραμμα.