Γύρος Πηλίου – Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

ΓΥΡΟΣ ΠΗΛΙΟΥ
15 – 17 Ιουνίου 2019

1η μέρα: ΣΕΡΡΕΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΠΟΡΤΑΡΙΑ- ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ- ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Συγκέντρωση στο γραφείο μας στις 06.30 το πρωϊ. Περνάμε από Θεσσαλονίκη και από εκεί αναχωρούμε για το Πήλιο και την Πορταριά για βόλτα. Συνεχίζουμε για την Μακρυνίτσα, το μπαλκόνι του Βόλου, για περίπατο και καφέ στην όμορφη πλατεία. Επόμενη στάση στα Χάνια με τα όμορφα σπίτια, τα καλντερίμια και τις γραφικές ταβέρνες (προαιρετικό γεύμα). Άφιξη στον Άγιο Ιωάννη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΖΑΓΟΡΑ (50 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για τη Ζαγορά όπου θα επισκεφθούμε το Ελληνοσχολείο, των Ρήγα Φεραίου και Άνθιμου Γαζή, την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, την βιβλιοθήκη και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Στο δρόμο για τον Αγ. Ιωάννη στάση στον Κiσσό για να επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγ. Μαύρας. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση, χρόνος ελεύθερος και το βράδυ προαιρετικό δείπνο και γλέντι. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΜΗΛΙΕΣ – ΒΥΖΙΤΣΑ – ΑΝΩ ΛΕΧΩΝΙΑ – ΒΟΛΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (260 χλμ.)
Πρωινό και μετά από μία όμορφη διαδρομή φτάνουμε στις Μηλιές, ένα από τα γραφικότερα χωριά του Πηλίου και πατρίδα του Άνθιμου Γαζή. Ιδιαίτερα αξιόλογος είναι ο σιδηροδρομικός σταθμός όπου κατέληγε το τρενάκι του Πηλίου (Μουτζούρης), το οποίο ξεκίνησε πριν 100 χρόνια. Σταμάτησε το 1973 και από το 1996 μέχρι σήμερα κάνει τη διαδρομή Άνω Λεχώνια – Μηλιές. Θα έχουμε προαιρετικά την εμπειρία της διαδρομής με το τρενάκι μέχρι τα Άνω Λεχώνια. Καταλήγουμε στην γραφική παραλία του Βόλου. Γεύμα εξ’ ιδίων, και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη και επιστροφή το βράδυ στις Σέρρες.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Hotel MARO 3*, Άγιος Ιωάννης – 125€ με πρωινό

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : – Τις μεταφορές με πούλμαν του γραφείου μας.
-Τις διανυκτερεύσεις. – Πρωινό. -Τις περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα. -Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας. -Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης. -ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, επιπλέον γεύματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό. Δημοτικούς φόρους ξενοδοχείων.