ΙΚΑΡΙΑ 12 με 16 Σεπτεμβρίου – Αεροπορική εκδρομή – Αναχώρηση από Σέρρες

 ΙΚΑΡΙΑ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

12 – 16  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

1η μέρα – Πέμπτη: Αναχώρηση στις 11.00 π.μ.  για αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης . Στις  15.00 είναι η πτήση μας για Ικαρία ( μέσω Λήμνου 20΄ στάση ) άφιξη στις 17.00.  Επιβίβαση στο λεωφορείο και επίσκεψη στην περιοχή των Θέρμων με τις περίφημες ιαματικές πηγές και στην περιοχή του Ξυλοσύρτη όπου αναβλύζει η πηγή με την ονομασία ΄΄ Αθάνατο Νερό΄΄.  Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο , τακτοποίηση , ξεκούραση , διανυκτέρευση.

2η μέρα – Παρασκευή : Πρωινό , αναχώρηση για τον Αγιο Κήρυκο , την πρωτεύουσα του νησιού βόλτα στα λιθόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης , όπου θα θαυμάσουμε την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου , το Γυμνάσιο , την Εκκλησία του Αγίου Κηρύκου , τα διώροφα καπετανόσπιτα και στο λιμάνι θα δούμε την ‘’Ικαριάδα ‘’, το γλυπτό που υπενθυμίζει τη σχέση του νησιού με τον Ίκαρο, φαγητό στην παραλία του  Φάρου , επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος , Διανυκτέρευση.

3η μέρα – Σάββατο: Μετά το πρωινό αναχώρηση για το ιστορικό μοναστήρι Μόντε του 15ου αιώνα που είναι αφιερωμένο στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, βρίσκεται κοντά στο Χριστό Ραχών και στο Μοναστήρι της Αγίας Θεοκτίστης που βρίσκεται στο χωριό Πηγή κοντά στον Κάμπο. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό σε κάποια παραλία του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα απολαύσουμε το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα του Αιγαίου στον παραθαλάσσιο οικισμό Νας (αρχαία πόλη όπου κατά την μυθολογία κατοικούσαν οι Ναιάδες ), όπου βρίσκονται τα ερείπια του αρχαίου ναού της Ταυροπόλου Αρτέμιδας.  Βράδυ ελεύθερο στον Αρμενιστή, επιστροφή στο ξενοδοχείο,  διανυκτέρευση.

4η μέρα – Κυριακή: Αναχώρηση μετά το πρωινό από το ξενοδοχείο , επίσκεψη στο Μαγγανίτη , παραθαλάσσιο ψαροχώρι , ένα από τα απομακρυσμένα χωριά νότια του νησιού. Εδώ βρίσκεται και μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού , οι Σευχέλες . Χρόνος ελεύθερος για φαγητό , επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Το απόγευμα επίσκεψη στο παραδοσιακό οινοποιείο των Ραχών με το εντυπωσιακό πέτρινο πατητήρι , τα παραδοσιακά πήλινα πιθάρια και τη μοναδική θέα στο καταγάλανο Ικάριο Πέλαγος. Ακολουθεί επίσκεψη στο φημισμένο κεφαλοχώρι Χριστός Ραχών. Το συγκεκριμένο χωριό διακρίνεται από τα χαλαρά ωράρια του : την ημέρα κοιμάται και τη νύχτα ζωντανεύει και οι κάτοικοι κάνουν τα ψώνια τους τις βραδινές ώρες . Φαγητό, διασκέδαση , επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα – Δευτέρα:  Σήμερα ξυπνάμε πρωί , 07.50 πτήση για Θεσσαλονίκη ( μέσω Λήμνου ) άφιξη 09.50 στη Θεσσαλονίκη , επιβίβαση στο λεωφορείο, άφιξη στις Σέρρες.

 

                     ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:     450  €   με πρωϊνό

Eπιβάρυνση Μονόκλινου + 80 €

Hotel  Karras Star   3*,      Αυλάκι, 500μ. από τη θάλασσα  

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : – Την  μεταφορά  Σέρρες – Αεροδρόμιο Μακεδονιά – Αεροδρόμιο Μακεδονία – Σέρρες  με πούλμαν του γραφείου μας. –  Αεροπορικά εισιτήρια  – 4  διανυκτερεύσεις. – Πρωινό. –  Τις περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα. -Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας. – Επίσημο Ξεναγό στην Ικαρία-Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης. -ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, επιπλέον γεύματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό. Δημοτικούς φόρους ξενοδοχείων.