Τήνος 2 – 5 / 08 Αναχώρηση από Σέρρες

Τήνος 2 – 5/08

       4 ημέρες / 2 νύχτες

Αναχώρηση Παρασκευή 2 Αυγούστου

 

1η ημέρα : ΣΕΡΡΕΣ –ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΡΑΦΗΝΑ – ΤΗΝΟΣ

Συγκέντρωση στο γραφείο μας στις 20:30 και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Από εκεί με καθ οδόν στάσεις συνεχίζουμε για το λιμάνι της Ραφήνας.

2η ημέρα : ΡΑΦΗΝΑ –ΤΗΝΟΣ

Αφιξη νωρίς το πρωϊ στην Ραφήνα. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για την Τήνο. Αφιξη στο νησί το πρωϊ, μεταφορά στο Ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Στην συνέχεια ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και για μια πρώτη γνωριμία με την όμορφη χώρα.

3η ΗΜΕΡΑ : ΤΗΝΟΣ – ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ

Προσκύνηµα στο Ιερό Ίδρυµα Ευαγγελίστριας της Τήνου. Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο ναό της Μεγαλόχαρης, Κοινωνία και πρωινό στο ξενοδοχείο σας. Ακολούθως θα ξεκινήσουµε τον γύρο του νησιού. Όπου θα επισκεφτούµε και θα προσκυνήσουµε το Μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας (Μονή Κεχροβουνίου). Εκεί θα δούµε το ησυχαστήριο της Αγίας, την κάρα της και την έκθεση χειροποίητων εργόχειρων. Αναχώρηση και περνώντας από τα όµορφα χωριά Κέχρος, Βωλάξ, Κάµπο, Καρδιανή, Υστέρνια, άφιξη στο µεγαλύτερο και πιο όµορφο χωριό της Τήνου, τον Πύργο. Εδώ θα δούµε το σπίτι και το εργαστήριο του περίφηµου γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά, όπως επίσης και το µουσείο των Τήνιων καλλιτεχνών. Στάση για καφέ στην γραφική πλατεία και συνεχίζουµε για το παραλιακό χωριό Πάνορµο. Γεύµα εξ’ ιδίων στα παραλιακά ταβερνάκια. Επιστροφή και το απόγευµα ελεύθερος χρόνος στην γραφική Χώρα µε τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια της.

4η ΗΜΕΡΑ : ΤΗΝΟΣ –ΡΑΦΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΣΕΡΡΕΣ

Πρωϊνό και στην συνέχεις σας προτείνουμε να πειηγηθείτε στο Ιερό Ιδρυμα της Ευαγγελίστριας. Θα δούμε το ναό της Εύρεσης , το Μαυσωλείο της Ελλης, το Σκευοφυλάκιο, το Μουσείο βυζαντινών εικόνων και κειμηλίων και την σπουδαία Πινακοθήκη. Χρόνος ελεύθερος στην όμορφη χώρα και στην συνέχεια μεταφορά στο λιμάνι και απόπλους για Ραφήνα. Αφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν με καθ οδόν στάσεις,  άφιξη αργά το βράδυ μέσω της Θεσσαλονίκης στις Σέρρες.

 

Τιμή κατ άτομο από 155 Eυρώ