Κωνσταντινούπολη 25-28 Οκτωβρίου 4 ημέρες / 2 νύχτες, βραδινή αναχώρηση

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

  25 – 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

    4 ημέρες / 2 νύχτες, βραδινή αναχώρηση από Σέρρες

 

1η ημέρα : ΣΕΡΡΕΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση στις 21:30 μμ. Με τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε στα σύνορα των Κήπων , Τελωνειακός έλεγχος  και ελεύθερος  χρόνος στα αφορολόγητα είδη. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη περνάμε έξω από την Κεσάνη, Μάλγαρα και Ραιδεστό, ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη νωρίς το πρωί.

2η ημέρα : Ι. ΜΟΝΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ- ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ -ΑΓΥΠΤΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ

Θα επισκεφτούμε την  Ι. Μονή της Ζωοδόχου Πηγής, όπου σύμφωνα με τον θρύλο έγινε το θαύμα με τα ψάρια, την ημέρα της Άλωσης. Συνεχίζουμε στην σκεπαστή αγορά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί με τα 4.000 καταστήματα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για αγορές, χωρίς να παραλείψουμε το απαραίτητο παραδοσιακό «παζάρι». Στον χρόνο αυτό έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε την βόλτα μας και στην Αιγυπτιακή αγορά (Μισίρ τσαρσί). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα προτείνουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, περπατώντας στα γραφικά και πολύβουα σοκάκια της λεωφόρου Ιστικλάλ, θα ενθουσιαστείτε…

3η ημέρα: ΒΟΣΠΟΡΟΣ –  ΑΓ. ΣΟΦΙΑ – ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ – ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η μέρα μας αρχίζει με την προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου  Βοσπόρου, όπου, από θαλάσσης, θα θαυμάσουμε τα παλαιά χωριά αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας μέχρι την δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο ιστορικό κέντρο, για να θαυμάσουμε  και να ξεναγηθούμε στο θαύμα της αρχιτεκτονικής μέχρι και σήμερα την Του Θεού Αγία Σοφία ,την υπόγεια Βασιλική Δεξαμενή του Ιουστινιανού με το ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό της περιβάλλον. Ακόμη θα δούμε το Μπλε τζαμί, το Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, την Ελικτή Στήλη των Δελφών, τη στήλη του Κωνσταντίνου, την Γερμανική κρήνη του 1898, το Μίλιον και τα λουτρά της Ρωξελάνης (Χιουρέμ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ προαιρετική έξοδο σε νυχτερινό κέντρο με Οριεντάλ μουσική, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. 

4η ημέρα: ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ – ΕΝΥΔΡΕΙΟ – ΣΕΡΡΕΣ 

Πρωινό και επίσκεψη στο Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι και στο Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος ‘Υμνος το 626 μ.χ. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο ISTANBULFORUM, ένα από τα πλέον σύγχρονα εμπορικά κέντρα της Κωνσταντινούπολης, όπου θα επισκεφθούμε το Aquarium (ενυδρείο), στο οποίο εκτίθενται πάνω από 10.000 διαφορετικά είδη θαλασσινών και ψαριών. Αναχώρηση για τα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθ’οδόν  άφιξη στις Σέρρες.  

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ 145   €

  HOTEL Hilton Golden Horn

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ + 60  €

 

ΠΑΡΟΧΕΣ
       *   Μεταφορά με τουριστικό  κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Δύο  διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3*  σε δίκλινα δωμάτια.
  • Πρωινό
  • Ξεναγήσεις – Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Συνοδός – αρχηγός του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Εισόδους μουσείων, επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Ο αρχηγός της εκδρομής μπορεί να τροποποιήσει το πρόγραμμα χωρίς όμως να παραλείψει κάτι που αναφέρεται σε αυτό.

Τιμές εισόδων-μουσείων:

Αγία Σοφία  72TL  ,   Υγραγωγείο 20 TL   ,  Μονή  της  Χώρας 45TL 

 Ταξιδιωτικά έγγραφα 

Προσοχή! Κάθε ταξιδιώτης είναι υπεύθυνος για τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

Παρακαλούμε όπως φροντίσετε να έχετε μαζί σας διαβατήριο νέου τύπου ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες για να ταξιδέψετε. Υπηρεσιακές ταυτότητες δεν θεωρούνται ταξιδιωτικά έγγραφα.

Για βρέφη & παιδιά έως 12 ετών για ταξίδια στο εσωτερικό είναι απαραίτητο το διαβατήριο ή το βιβλιάριο υγείας ( με πρόσφατη φωτογραφία ) ή το πιστοποιητικό γεννήσεως (με φωτογραφία και σφραγίδα από δημόσιο φορέα), ενώ για το εξωτερικό είναι απαραίτητο το διαβατήριο.

Εάν ταξιδεύει το παιδί με τον ένα γονέα είναι απαραίτητη η έγγραφη συγκατάθεση ( θεωρημένη από Αστυνομικό Τμήμα ή ΚΕΠ ) και από τον 2ο γονέα.

 

Προσοχή! Το νερό της βρύσης στην Τουρκία δεν πίνεται !! Αγοράστε και ζητάτε πάντα νερό  «¨», μεταλλικό με ανθρακικό, ή «», το κανονικό εμφιαλωμένο νερό που πίνουμε και στην Ελλάδα.

 Η Τουρκία έχει την ίδια ώρα με την Ελλάδα.

Το νόμισμα είναι η λίρα. Η αντιστοιχία με το ευρώ είναι: 1€ = 5,8 περίπου λίρες. Το διεθνές τηλεφωνικό πρόθεμα της Τουρκίας είναι 0090, της δε Κων/πόλης 212.