ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 3 – 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ANΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΣΕΡΡΕΣ

 

1η ημέρα : ΣΕΡΡΕΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση στις 21:30 μ.μ. Με τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε στα σύνορα των Κήπων , Τελωνειακός έλεγχος  και ελεύθερος  χρόνος στα αφορολόγητα είδη. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη περνάμε έξω από την Κεσάνη, Μάλγαρα και Ραιδεστό, ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη νωρίς το πρωί.

2η ημέρα : Ι. ΜΟΝΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ- ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ –  ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ

Θα επισκεφτούμε την  Ι. Μονή της Ζωοδόχου Πηγής, όπου σύμφωνα με τον θρύλο έγινε το θαύμα με τα ψάρια, την ημέρα της Άλωσης. Συνεχίζουμε για το Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος ‘Υμνος το 626 μ.χ. και τέλος επισκεπτόμαστε στην σκεπαστή αγορά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί με τα 4.000 καταστήματα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για αγορές, χωρίς να παραλείψουμε το απαραίτητο παραδοσιακό «παζάρι». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα προτείνουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, περπατώντας στα γραφικά και πολύβουα σοκάκια της λεωφόρου Ιστικλάλ, θα ενθουσιαστείτε…

3η ημέρα: ΒΟΣΠΟΡΟΣ –  ΑΓ. ΣΟΦΙΑ – ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ – ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ – ΑΓΥΠΤΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η μέρα μας αρχίζει με την προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου  Βοσπόρου, όπου, από θαλάσσης, θα θαυμάσουμε τα παλαιά χωριά αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας μέχρι την δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο ιστορικό κέντρο, για να θαυμάσουμε  και να ξεναγηθούμε στο θαύμα της αρχιτεκτονικής μέχρι και σήμερα την Του Θεού Αγία Σοφία ,την υπόγεια Βασιλική Δεξαμενή του Ιουστινιανού με το ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό της περιβάλλον. Ακόμη θα δούμε το Μπλε τζαμί, το Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, την Ελικτή Στήλη των Δελφών, τη στήλη του Κωνσταντίνου, την Γερμανική κρήνη του 1898, το Μίλιον και τα λουτρά της Ρωξελάνης (Χιουρέμ).Τελος θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε την βόλτα μας και στην Αιγυπτιακή αγορά (Μισίρ τσαρσί).  Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ προαιρετική έξοδο σε νυχτερινό κέντρο με Οριεντάλ μουσική, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. 

4η ημέρα: ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΕΝΥΔΡΕΙΟ – ΣΕΡΡΕΣ 

Πρωινό και επίσκεψη στο Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι όπου θα παρακολουθήσουμε των Αγιασμό των Υδάτων  , μετά το τέλος αναχώρηση για τα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθ’οδόν  άφιξη στις Σέρρες.  

Nippon Hotel 4 *

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ 145   €

ΠΑΡΟΧΕΣ
·         Μεταφορά με τουριστικό  κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Δύο  διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*  σε δίκλινα δωμάτια.
  • Πρωινό
  • Ξεναγήσεις – Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Συνοδός – αρχηγός του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Εισόδους μουσείων, επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Ο αρχηγός της εκδρομής μπορεί να τροποποιήσει το πρόγραμμα χωρίς όμως να παραλείψει κάτι που αναφέρεται σε αυτό.

Τιμές   εισόδων-     μουσείων:

Αγία Σοφία  72TL  ,   Υγραγωγείο 20 TL   

 Ταξιδιωτικά έγγραφα 

Προσοχή! Κάθε ταξιδιώτης είναι υπεύθυνος για τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

Παρακαλούμε όπως φροντίσετε να έχετε μαζί σας διαβατήριο νέου τύπου ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες για να ταξιδέψετε. Υπηρεσιακές ταυτότητες δεν θεωρούνται ταξιδιωτικά έγγραφα.

Για βρέφη & παιδιά έως 12 ετών για ταξίδια στο εσωτερικό είναι απαραίτητο το διαβατήριο ή το βιβλιάριο υγείας ( με πρόσφατη φωτογραφία ) ή το πιστοποιητικό γεννήσεως (με φωτογραφία και σφραγίδα από δημόσιο φορέα), ενώ για το εξωτερικό είναι απαραίτητο το διαβατήριο.

Εάν ταξιδεύει το παιδί με τον ένα γονέα είναι απαραίτητη η έγγραφη συγκατάθεση ( θεωρημένη από Αστυνομικό Τμήμα ή ΚΕΠ ) και από τον 2ο γονέα.

Προσοχή! Το νερό της βρύσης στην Τουρκία δεν πίνεται !! Αγοράστε και ζητάτε πάντα νερό  «¨», μεταλλικό με ανθρακικό, ή «», το κανονικό εμφιαλωμένο νερό που πίνουμε και στην Ελλάδα.

 Η Τουρκία έχει την ίδια ώρα με την Ελλάδα.

Το νόμισμα είναι η λίρα. Η αντιστοιχία με το ευρώ είναι: 1€ = 6,3 περίπου λίρες. 

Το διεθνές τηλεφωνικό πρόθεμα της Τουρκίας είναι 0090, της δε Κων/πόλης 212.