9Η ΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 21/8 – 30 /8 ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΓΚΥΡΑ – ΚΑΠ/ΚΙΑ – ΙΚΟΝΙΟ – ΙΕΡ/ΛΗ –ΣΜΥΡΝΗ – ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ)

9η ΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  21/8 – 30 /8

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

(ΚΩΝ/ΠΟΛΗ  – ΑΓΚΥΡΑ  – ΚΑΠ/ΚΙΑ  – ΙΚΟΝΙΟ – ΙΕΡ/ΛΗ  – ΣΜΥΡΝΗ  – ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ)

1η μέρα: ΣΕΡΡΕΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση στις 23:00 από το γραφείο μας και περνώντας από την Θράκη φτάνουμε στα ελληνοτουρκικά σύνορα Κήπων. Μετά τις απαραίτητες διαδικασίες είσοδος στην Τουρκία , και μέσω Μαλγάρων , Ραιδεστού φτάνουμε στην Κων/πολη . Ξεκινάμε την ξενάγηση στην Ι.Μ. της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) με το θαυμαστό αγιασμό, τα παραδοσιακά ψάρια και τους τάφους των Πατριαρχών. τον Ιππόδρομο, τη θρυλική και την χιλιοτραγουδισμένη  Αγία Σοφία. Προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΓΚΥΡΑ

Μετά το πρωινό, ξεκινάμε την πορεία μας για την Άγκυρα.  Περνάμε μέσω της  κρεμαστής γέφυρας του Βοσπόρου στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, στην Χαλκηδόνα. Συνεχίζουμε και περνώντας την Νίκαια της Βιθυνίας την πόλη των Συνόδων, το Βιθύνιο καταλήγουμε στην πρωτεύουσα της σύγχρονης Τουρκίας την Άγκυρα. περιήγηση στην πόλη της Άγκυρας – ακρόπολη , Αυγουσταίο , Μουσείο Πολιτισμών της Ανατολίας . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Δείπνο, διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΑΓΚΥΡΑ-ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ- ΜΑΛΑΚΟΠΗ –  ΟΥΣΤΧΙΣΑΡ – ΣΙΝΑΣΣΟ – ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το πρωινό , αναχώρηση για Καππαδοκία διαμέσου Αρχεαλίδος  με τις λαξευτές εκκλησίες και στις υπόγειες πόλεις της Μαλακοπής (Derinkuyu), οι οποίες είναι σκαλισμένες σε 8 επίπεδα και έχουν σκαφτεί κάτω από την γη σε 85 μέτρα βάθος, με την Εκκλησία των Αγ. Θεοδώρων να δεσπόζει στην είσοδό της . Οι υπόγειες πόλεις χρησιμοποιήθηκαν σαν καταφύγια στην εποχή των Αραβικών επιδρομών. Συνεχίζουμε για το χωριό Ουστχισαρ. Είναι το καλύτερο σημείο όπου με μια μάτια μπορεί κανείς να καταλάβει τι πρόκειται να συναντήσει στην Καππαδοκία. Χιλιάδες κωνικοί βράχοι απλώνονται μέσα στα φαράγγια που είναι τόσο κοντά ο ένας στον άλλο που θυμίζει κυπαρισσόδασος, αυτοί οι βράχοι σκαμμένοι εσωτερικά αποτέλεσαν επί αιώνες κατάλυμα για τους κατοίκους της περιοχής, καθώς επίσης και διάδρομο διαφυγής σε δύσκολα χρόνια. Απέναντι ο χιονοσκέπαστος Αργαίος που υψώνεται στα 3.917, λατρευόταν και σαν θεότητα από τους Πέρσες και τους Καππαδόκες. Ανενεργό ηφαίστειο που οι προϊστορικές έκρηξης του διαμόρφωσαν την ιδιότυπη   μορφολογία του εδάφους της Καππαδοκίας. Η επομένη επίσκεψη μας φέρνει στην πόλη της Σινασσου , όπου  οι Έλληνες διανοούμενοι έδωσαν την τιμητική ονομασία «Αθήναι της Ανατολής» για την ομορφιά και την καθαρότητα της Ελληνικής γλώσσας που μιλιόταν εδώ. Οικονομική άνθηση γνώρισε η πόλη χάρη στο εμπόριο. Περίφημο ήταν το χαβιάρι της και τα χαλιά της. Εδώ θα δούμε το Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (1725) με την άμπελο να στολίζει την πόρτα του , λειτουργεί μία φορά τον χρόνο όταν έρχεται εδώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Συνεχίζουμε για το ΠΡΟΚΟΠΙ , όπου θα δούμε  την σπηλιά του Αγ. Ιωάννη του Ρώσσου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση . Προαιρετική παρακολούθηση των Δερβίσηδων .

4η μέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – GOREME – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

Μετά το πρωινό επίσκεψη – ξενάγηση στο υπαίθριο μουσείο της κοιλάδας στα Κόραμα, σε ένα υπέροχο τοπίο από λαξευμένες στους βράχους εκκλησίες και μοναστήρια με μοναδικές βυζαντινές τοιχογραφίες και αγιογραφίες , θα δουμε την εκκλησία των Σανδάλων, την εκκλησία των σπαθιών, την Σκοτεινή εκκλησία, την εκκλησιά των Στεφάνων, ένα από τα ομορφότερα και μεγαλύτερα μοναστήρια και την εκκλησία του Μήλου . Στη συνέχεια ακολουθώντας το ηφαιστειακό ανάγλυφο  των περιοχών της Ζέλβης και της Αβάνου, θα θαυμάσουμε από κοντά το μοναδικό δημιούργημα της φύσης και χαρακτηριστικό της Καππαδοκίας, τις περίφημες «νεραϊδοκαμινάδες» που σχηματίστηκαν από ηφαιστειογενή πετρώματα και τις βιοτεχνίες υφαντών και κεραμικών όπου και θα επισκεφθούμε εργαστήριο κεραμικής . Επόμενη στάση μας η πόλη της Καισάρειας , είναι μια σύγχρονη πόλη και πρωτεύουσα της Καππαδοκίας, γενέτειρα του Μεγάλου Βασιλείου, κοιτίδα του Ελληνισμού , ήταν γνωστή για την κατασκευή χαλιών και αποτελούσε εμπορικό κέντρο της περιοχής. Θα δούμε το βυζαντινό κάστρο στο κέντρο της πόλης που κτίστηκε από τον Ιουστινιανό τον 6ο αιώνα. Σήμερα μέσα στο κάστρο και γύρω απ΄ αυτό απλώνονται εμπορικά καταστήματα και το παζάρι της πόλης. Πάρκα, το ιατρικό μουσείο, το αρχαιολογικό μουσείο και διάφορα τεμένη, στολίζουν το κέντρο της πόλης. Η κλειστή αγορά (καπαλί τσαρσί) επίσης στο κέντρο της πόλης, είναι πολύ γραφική με τα μικρομάγαζα της κάτω από τις αψίδες . Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΙΚΟΝΙΟ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Ικόνιο , με ενδιάμεση στάση το AKSARAY  , Άφιξη και περιήγηση της πόλης, που είναι υπαίθριο μουσείο της Σελτζουκικής αρχιτεκτονικής και έδρα του τάγματος των Δερβίσιδων   , επίσκεψη στο Τάφο του Μεβλανα ιδρυτή του περίφημου τάγματος , ελεύθερος χρόνος . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Δείπνο , διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΙΚΟΝΙΟ – ΙΕΡΑΠΟΛΗ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την Ιεράπολη (Παμούκαλε). Επίσκεψη στις αρχαιότητές της, αλλά και στους ολόλευκους πέτρινους καταρράκτες της, με τις αβαθείς λεκάνες που τις τροφοδοτούν άφθονες θερμές πηγές – ένα εκπληκτικό γεωλογικό φαινόμενο ασυνήθιστης ομορφιάς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΙΕΡΑΠΟΛΗ – ΕΦΕΣΣΟΣ – ΣΜΥΡΝΗ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου. Τα ερείπια του Αρτεμίσου, της βιβλιοθήκης του Κέλσου, αλλά και το επιβλητικό αρχαίο θέατρο, μαρτυρούν το μεγαλείο και τον πλούτο της περιοχής αυτής στην αρχαιότητα. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την πολύπαθη και ιστορική Σμύρνη την  πόλη που «ακτινοβολεί κάτω από τον ομορφότερο ουρανό του κόσμου » ( Ηρόδοτος) , περιήγηση , ελεύθερος χρόνος στην αγορά . Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο .  Διανυκτέρευση.

8η μέρα: ΣΜΥΡΝΗ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΑΙΒΑΛΙ – ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Τσανακαλε , δια μέσου της Περγάμου όπου θα επισκεφτούμε την αρχαία Πέργαμο , πατρίδα της περγαμηνής και πρωτεύουσα ένος από τα σημαντικά  Ελληνιστικά Βασίλεια . Συνεχίζουμε και φτάνουμε στο Αιβαλί, τις Ελληνικές «Κυδωνίες» του Κόντογλου και του Βενέζη  . Ελληνικά αρχοντικά , εκκλησιές παλιά εργοστάσια σαπωνοποιίας , το γραφικό λιμανάκι  στα αντικρυνά Μοσχονήσια  μέσα στο κόλπο του Αιβαλιού , δεσπόζουν τα αρχοντικάτων πλουσίων Σμυρνιών . Στα στενά ακούμε ακόμη και σήμερα την χαρακτηριστική διάλεκτο των Τουρκοκρητικών που έφτασαν μετά την καταστροφή. Συνεχίζουμε για το Τσανακαλε . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο , δείπνο  , διανυκτέρευση. 

 9η μέρα: ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ  – ΤΡΟΙΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Μετά το πρωινό παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής μας, γεμάτοι εικόνες και αναμνήσεις. Συναντάμε το Αδραμμύτι και το όρος Ίδη και μετά το ΕΖΙΝΕ φτάνουμε στην ομηρική ΤΡΟΙΑ. Σελίδες της «Ιλιάδας» ζωντανεύουν μπροστά μας κατά ην επίσκεψη μας στο αρχαιολογικό χώρο . Από τοΤσανάκκαλε , με το φέρρυμπόουτ επιστρέφουμε και πάλι στην Ευρώπη στο λιμάνιτης παλιάς Μαδύτου . Διέλευση από τα σύνορα των Κήπων, γεύμα εξ ιδίων στην Αλεξανδρούπολη. Άφιξη νωρίς το βράδυ στην πόλη μας.

TIMH KATA ATOMO 570€

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ + 220€

Περιλαμβάνει:

  • Διαμονή σε 4* &5* ξενοδοχεία  – 8 διανυκτερεύσεις
  • 8 πρωινά & 7 γεύματα
  • Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν 
  • Επίσημος ξεναγός για τις ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα 
  • Έμπειρο συνοδός – αρχηγός του γραφείου μας 

Δεν περιλαμβάνει:

Εισόδους μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.