Πάσχα στην Κέρκυρα 17 – 20 Απριλίου / 4 Ημέρες Αναχώρηση από Σέρρες

Πάσχα στην Κέρκυρα

            17 – 20 Απριλίου  /  4 Ημέρες

              Αναχώρηση από Σέρρες

 1η ημέρα : Σέρρες – Ηγουμενίτσα- Κέρκυρα

Συγκέντρωση  στο γραφείο μας στις 05.30 π.μ. αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Από εκεί  με ενδιάμεσες στάσεις κατευθυ-νόμαστε για  Ηγουμενίτσα, από όπου θα πάρουμε το πλοίο για το νησί των Φαιάκων, την Κέρκυρα. Mεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  . Το απόγευμα θα μεταβούμε στην κεντρική πλατεία της Κέρκυρας, την περίφημη

“Σπιανάδα”. Είναι η ώρα της περιφοράς του Επιταφίου όπου η παρουσία των Φιλαρμονικών και των Χορωδιών δίνει μια άλλη διάσταση στην πένθιμη μέρα. Έως τις 9 το βράδυ, η κάθε εκκλησία περιφέρει τον δικό της Επιτάφιο συνοδευόμενος από μπάντα και χορωδία. Στις 9 το βράδυ γίνεται η περιφορά του μεγαλοπρεπούς επιταφίου της Μητρόπολης με όλες τις φιλαρμονικές και χορωδίες της πόλης να καταλήγουν στην κεντρική πλατεία. Θα έχουμε χρόνο για μια ωραία βόλτα στα γραφικά στενά της πόλης και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα : Πρώτη Ανάσταση –  Γύρος Πόλεως – Παλάτι Αχίλλειο – Ποντικονήσι

 Θα πάρουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας με μια ακόμα επίσκεψη στην πλατεία Σπιανάδα, αυτή τη φορά για να δούμε ένα από τα πιο φημισμένα έθιμα του νησιού στις 11πμ την ≪πρώτη Ανάσταση≫ με επίκεντρο το περίφημο ≪Λιστόν≫ στην παλιά πόλη, όπου πέφτουν από τα μπαλκόνια οι “μπότηδες”, στάμνες γεμάτες με νερό. Την ατμόσφαιρα φορτίζουν ακόμη περισσότερο οι φιλαρμονικές που δίνουν ένα μοναδικό ύφος στην πόλη. Στη συνέχεια θα κάνουμε μια περιήγηση όπου θα δούμε το παλιό και το νέο Φρούριο, το Δημαρχείο, το Μνημείο του Aρμοστή Douglas, το Mon Repo, το κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας κ.α. Ακολουθεί επίσκεψη στο Φλωρεντιανού ρυθμού Αχίλλειο, χτισμένο από την αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ, μία από τις γνωστότερες βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης και ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο αρχιτεκτόνημα του νησιού. Κλείνουμε την σημερινή ημέρα με το μαγευτικό Κανόνι, απ’ όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την υπέροχη θέα ή να επισκεφθεί το μοναδικό Ποντικονήσι με το Μοναστήρι της Παναγίας των Βλαχερνών. Ώρα για ξεκούραση γιατί το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση στην κεντρική πλατεία, με πυροτεχνήματα που συνθέτουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

3η ημέρα : Παλαιοκαστρίτσα – Αγ.Σπυρίδωνας                            Πρόγευμα και αναχώρηση για την μαγευτική Παλαιοκαστρίτσα, την πιο γνωστή παραλία της Κέρκυρας, από την εποχή της Αγγλικής προστασίας, με ένα συνδυασμό από απότομους βράχους, γραφικούς όρμους, σπηλιές και ελαιώνες. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Παναγίας, κτισμένο το 13ο αιώνα και την κορυφή του λόφου, απ’ όπου θα θαυμάσουμε τα νησιά Σκελούδι και Κολύβρι. Μεγάλη εντύπωση προκαλούν οι αγιογραφίες, η έκθεση Βυζαντινών εικόνων, καθώς και τα οστά μιας γιγαντιαίας φάλαινας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα μας βρεί πάλι στην κεντρική πλατεία, αυτή τη φορά χωρίς εκδηλώσεις και πλήθος κόσμου για να απολαύσουμε την βόλτα μας πιο άνετα. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να επισκεφθείτε το ναό του Αγ. Σπυρίδωνα, προστάτη του νησιού. Η πόλη της Κέρκυρας έχει αρκετά καφέ, εστιατόρια, bar, clubs και αυτή είναι μια πολύ καλή στιγμή για να τα γνωρίσετε. Ο συνοδός μας είναι μαζί σας για να σας καθοδηγήσει και να αξιοποιήσετε το χρόνο σας με τον τρόπο που επιθυμείτε. Χρόνος ελεύθερος  να περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης, να δοκιμάσουμε τοπικές παραδοσιακές γεύσεις και να απολαύσουμε την υπέροχη θέα στη θάλασσα και στο παλιό φρούριο. Προαιρετική διασκέδαση.                                                   

          4η ημέρα : Μπένιτσες – Λευκίμμη- Ιωάννινα – Σέρρες          Πρωϊνό  στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για το νότιο μέρος του Νησιού. Θα επισκεφθούμε το χωριό Μπενίτσες γνωστό καλοκαιρινό θέρετρο και το μουσείο θαλάσσης. Συνεχίζουμε για τα Μωραίτικα και τη Λευκίμμη από όπου θα πάρουμε το πλοίο της επιστροφής. Άφιξη στην Ηγουμενίτσα και μετάβαση στα Ιωάννινα. Χρόνος στην υπέροχη περιοχή μπροστά στη λίμνη για να απολαύσετε το υπέροχο τοπίο. Επιστροφή στις Σέρρες.

Hotel Aqualand

    Τιμή  255  €   το άτομο  /  1ο παιδί 75 € /  2ο παιδί 160 €  / Μονόκλινο 370  €   

Περιλαμβάνει:

Μεταφορά με Τουριστικό Λεωφορείο

Τρεις Διανυκτερεύσεις σε Ξενοδοχείο 4 * Ημιδιατροφή

Συνοδό του Γραφείου και επίσημο Ξεναγό

Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

Δεν περιλαμβάνει ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό. Εισόδους Μουσείων, νυχτερινών κέντρων. Δημοτικό φόρο Ξενοδοχείου.