Κουάλα Λουμπούρ (Από 821€)

Πρωτεύουσα της Μαλαισίας, οικονομικό και εμπορικό κέντρο, η Κουάλα Λουμπούρ είναι μία πόλη αντιθέσεων: οι σύγχρονοι ουρανοξύστες συνυπάρχουν με τα τζαμιά και τα εμπορικά κέντρα με τις παραδοσιακές γειτονιές. Δίπλα στους φημισμένους δίδυμους πύργους Πετρόνας, θα δείτε τα στοιχεία της αποικιακής εποχής. Η παράθεση αυτή του παλαιού και του νέου είναι εμφανής και στην αρχιτεκτονική της πόλης αλλά και στην καθημερινή ζωή των κατοίκων. Παρόλο που η Κουαάλα Λουμπούρ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πιο αντιπροσωπευτική πόλη της νοτιοανατολικής Ασίας, εν μέρει εκπροσωπεί ολόκληρη την ασιατική ενδοχώρα. Προοδευτική και κοσμοπολίτικη, είναι ένα μοναδικό μείγμα διαφορετικών πολιτισμών, του παλαιού και του μοντέρνου, στοιχεία που την κάνουν μια από τις πιο εντυπωσιακές πόλεις του κόσμου.

Η Κουάλα Λουμπούρ είναι μια πολύβουη πόλη που δείχνει να μην κοιμάται ποτέ. Μοντέρνα, με το κέντρο να μοιάζει περισσότερο με το Μανχάταν παρά με ασιατική πόλη. Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται η πλατεία της Ανεξαρτησίας, η οποία περιβάλλεται από ενδιαφέροντα κτίρια: Royal Selangor Clb House και το Sultan Abdul Samad building θυμίζουν έντονα την περίοδο της βρετανικής διακυβέρνησης. Το Εθνικό μουσείο της πόλης είναι το ιδανικό μέρος για να ανακαλύψετε την πολιτιστική κληρονομιά της Μαλαισίας. Το μεγαλοπρεπές κτίριο στο οποίο στεγάζεται είναι χτισμένο σε στυλ μαλαισιανού παλατιού.

Άλλα σημαντικά κτίρια αποικιακής αρχιτεκτονικής είναι η Εθνική Πινακοθήκη και το κτίριο που στεγάζεται ο σταθμός των τρένων της πόλης. Το παλαιότερο τζαμί της πόλης είναι το Masjid Jamek και υπήρξε το βασικό τζαμί της πρωτεύουσας μέχρι που πρωτολειτούργησε το Εθνικό τζαμί. Ο πύργος της Κουάλα Λουμπούρ (KL Tower), ένα από τα δέκα ψηλότερα κτίρια στον κόσμο, προσφέρει εκπληκτική θέα της πόλης από το περιστρεφόμενο εστιατόριό του, όπως και οι δίδυμοι πύργοι Πετρόνας που αποτελούν το σύμβολο της πόλης. Στην καρδιά της πόλης βρίσκεται η Chinatown, η οποία σφύζει από ζωή. Η πόλη ενδείκνυται για αγορές με αφθονία προϊόντων από όλον τον κόσμο. Η Κουάλα Λουμπούρ προσφέρεται για ημερήσιες εξορμήσεις, όπως στα σπήλαια Batu, την παλαιότερη πόλη της χώρας τη Μαλάκκα, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και το θεματικό πάρκο ‘Famosa Animal World Safari’.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικό τιμοκατάλογο.

Σχετικά Έγγραφα

File Date added
pdf Φυλλάδιο Κουάλα Λουμπουρ 11 Μαΐου 2018 13:08