Χαρακτηριστικά εκδρομής: 
Του-γραφείου-μας / Λεωφορείο
Διάρκεια εκδρομής: 
2 ημέρες
Τιμή εκδρομής: 
Από 77€

 

ΟΠΕΡΑ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ "Rigoletto"

27 – 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

 

1η ημέρα: ΣΕΡΡΕΣ – ΣΟΦΙΑ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις  07:30 για τα σύνορα του Προμαχώνα (σύντομη στάση στα αφορολόγητα). Διέλευση συνόρων και αφού περάσουμε το Σαντάνσκι φθάνουμε στα στενά της Κρέσνας. Στάση για καφέ. Συνεχίζουμε για Σόφια, άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Στη συνέχεια πάμε στην ΟΠΕΡΑ να παρακολουθήσουμε Rigoletto, είναι μία όπερα σε τρεις πράξεις του Τζουζέπε Βέρντι, πάνω σε ιταλικό λιμπρέτο του Φραντσέσκο Μαρία Πιάβε βασισμένο στο θεατρικό έργο του Βίκτωρος Ουγκό «Ο βασιλιάς διασκεδάζει» (Le Roi s'amuse). Είναι μία από τις γνωστότερες όπερες του Βέρντι. Διανυκτέρευση.   

 

2η ημέρα: ΣΟΦΙΑ – ΣΕΡΡΕΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση  στις 10.00, η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στη ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε το άγαλμα του Τσάρου ελευθερωτή, τις εκκλησίες της Αγίας Κυριακής, της Αγίας Σοφίας, του Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα), τον καθεδρικό ναό του Αλεξάνδρου Νέφσκι.  Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και στις 16.00  αναχώρηση για την επιστροφή. Στάση στο Μπλαγκόεβγκραντ για καφέ. Άφιξη νωρίς το βράδυ στις Σέρρες.

 

Τιμή κατά άτομο : 77 €

Επιβάρυνση μονόκλινου : 20€

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΕΡΑ 11€ , 13€ , 16€, 21€

(οι τιμές είναι ανάλογα με τις θέσεις στην Όπερα)

 

Περιλαμβάνονται

·Μεταφορά με τουριστικό λεωφορείο
  • Διανυκτέρευση στο COOP hotel 4* στο κέντρο της Σόφιας.
  • Πρωινό
  • Ξεναγήσεις – Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Συνοδός – αρχηγός του γραφείου μας.

 

Δεν περιλαμβάνονται

Είσοδοι μουσείων, επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

 

Rigoletto

Μάντουα (Ιταλία), 16ος αιώνας. Ο Rigoletto, γελωτοποιός στην αυλή του Δούκα, χλευάζει τον κόμη του Ceprano και άλλους αυλικούς. Για να τον εκδικηθούν, απάγουν την κόρη του Rigoletto, Gilda, πιστεύοντας ότι είναι η ερωμένη του. H Gilda είναι ερωτευμένη με τον ακόλαστο Δούκα, τον οποίο o  Rigoletto υποπτεύεται για την απαγωγή της κόρης του. Στρατολογεί τον επαγγελματία δολοφόνο Sparafucile για να δολοφονήσει τον Δούκα, αλλά η αδελφή του δολοφόνου Maddalena – η οποία, παρά το ρόλο της ως δόλωμα, ερωτεύεται τον ελκυστικό Δούκα - πείθει τον Sparafucile να σκοτώσει αντί τον Δούκα τον επόμενο επισκέπτη που θα εισέλθει στο πανδοχείο τους. Κατά τραγικό τρόπο αυτή είναι η Gilda. Πιστεύοντας ότι το σώμα στο σάκκο είναι του Δούκα, ο Rigoletto είναι πανευτυχής για τη νίκη του. Σχίζοντας όμως το σάκκο, ανακαλύπτει την ετοιμοθάνατη κόρη του. Εκείνη τον εκλιπαρεί να τη συγχωρέσει και πεθαίνει στα χέρια του.

 

Προορισμός εκδρομής: 
Χώρα/ες προορισμού: