Χαρακτηριστικά εκδρομής: 
Του-γραφείου-μας / Αεροπλάνο
Διάρκεια εκδρομής: 
7 μέρες
Τιμή εκδρομής: 
Από 620€

 

ΣΙΚΕΛΙΑ    [ 9  – 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ]

ΚΑΤΑΝΙΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΠΑΛΕΡΜΟ

 ΚΕΦΑΛΛΟΥ – ΜΕΣΣΗΝΗ – ΡΗΓΙΟ -  ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΛΕΤΣΕ

 

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΤΑΝΙΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», έλεγχος και πτήση για Κατάνια, την πόλη που είναι γνώστη για τα υπέροχα μπαρόκ μνημεία. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Σικελίας. Πάνω από 10 εκκλησιές, οι περισσότερες σε ρυθμό μπαρόκ, και ένα Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στην Άγια Αγάθη, την προστάτιδα της πόλης. Έχοντας μια πρώτη γνωριμία κατευθυνόμαστε για τη γραφική και αριστοκρατική Ταορμίνα με την υπέροχη πανοραμική θέα στο Ιόνιο και στην Αίτνα που βρίσκεται πολύ κοντά. Το σημαντικότερο αξιοθέατο είναι το αρχαίο ελληνικό θέατρο, κατασκευασμένο τον 3ο αι. π.Χ. από τον Ιερώνα Β΄. Εδώ ο Γκαίτε αναζητούσε την ψύχη της Σικελίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΠΑΛΕΡΜΟ

Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί για τον αρχαιολογικό χώρο Νεάπολη των Συρακουσών, όπου θα ξεναγηθούμε στο Ελληνικό θέατρο, στα λατομεία, το αυτί του Διονύσου κλπ. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο νησάκι Ορτυγία όπου βρίσκεται η παλιά πόλη των Συρακουσών με τον περίφημο Καθεδρικό Ναό, χτισμένο πάνω σε αρχαίο ναό της θεάς Αθηνάς. Θα δούμε την πηγή της Αρέθουσας και θα περπατήσουμε στην υπέροχη παραλία της πόλης με τα θαυμαστά μπαρόκ κτίρια. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τον Ακράγαντα με προορισμό την περίφημη κοιλάδα των Ναών, όπου θα θαυμάσουμε από κοντά τους 10 καταπληκτικούς ναούς από τον 5ο αι. π.Χ. Στον Ακράγαντα γεννήθηκε ο Εμπεδοκλής, σημαντικός προ-Σωκρατικός φιλόσοφος. Μετά την ξενάγησή μας αναχωρούμε για το Παλέρμο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΜΟΝΤΡΕΑΛΕ (20χλμ)

Η πόλη είναι χτισμένη σε μια μαγευτική τοποθεσία, στους πρόποδες του Βουνού Πελεγκρίνο. Υπήρξε αποικία των Καρχηδονίων, ενώ οι Φοίνικες και οι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν σαν σταθμό στα ταξίδια τους. Η περιήγησή μας θα αρχίσει από τον Καθεδρικό Ναό, την Πιάτσα Πρετόρια με το «Σιντριβάνι της Ντροπής», το μέγαρο της Γερουσίας και την εκκλησία της Μαρτοράνα με τα περίφημα βυζαντινά. Θα δούμε τα δυο θέατρα της πόλης Politheama και Massimo καθώς επίσης και χαρακτηριστικά μνημεία από την αραβική, νορμανδική και ισπανική παρουσία. Η πόλη έχει δυο καθεδρικούς ναούς αριστουργήματα της νορμανδικής αρχιτεκτονικής, έναν στο ιστορικό κέντρο έναν στο λόφο του βασιλιά Μοντρεάλε (6.000τμ) με θαυμάσια ψηφιδωτά βυζαντινής τέχνης. Το απόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να επισκεφτούμε την αγορά της πόλης και να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ - ΚΕΦΑΛΟΥ - ΜΕΣΣΗΝΗ - ΒΙΛΛΑ ΣΑΝ ΤΖΟΒΑΝΙ - ΡΗΓΙΟ

Πρωινό και αναχώρηση για τη γραφικότατη Κεφαλού, όπου θα επισκεφθούμε τη γραφική Πιάτσα Ντουόμο και τον νορμανδικό Καθεδρικό Ναό (12ος-15ος αι.), με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Εδώ η Δύση συναντά την Ανατολή στην τεχνοτροπία και αρχιτεκτονική. Συνεχίζουμε για το Ρήγιο , ένδοξη αποικία των προγόνων μας, από τις παλιότερες στην περιοχή. Μέσω των στενών της Μεσσήνης, που φέρνουν στη μνήμη μας τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, μυθικά τέρατα που στοίχειωναν το πέρασμα, φθάνουμε στο Ρήγιο, που ιδρύθηκε από Έλληνες αποίκους της Εύβοιας το 720 π.Χ. Σήμερα η πόλη έχει ένα πολύ όμορφο ιστορικό κέντρο με πανέμορφα κτίρια σε στυλ μπαρόκ αφού η πόλη ξαναχτίστηκε μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1693 που ισοπέδωσε τη νότια Καλαβρία και ολόκληρη την Ανατολική Σικελία. Το παραλιακό μέτωπο της πόλης είναι απλά καταπληκτικό, και προσφέρεται για μια εξαίσια απογευματινή βόλτα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Κοσέντζα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΚΟΣΕΝΤΖΑ - ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΛΕΤΣΕ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τον Τάραντα, τη μόνη αποικία της Σπάρτης στη Νότιο Ιταλία. Η πόλη έχει αναπτυχτεί πάνω σε μια μικρή νησίδα στο εσωτερικό της τοπικής λιμνοθάλασσας. Σήμερα είναι σημαντικό λιμάνι και κύρια βάση του ιταλικού Στόλου. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, τμήμα του οχυρωματικού συστήματος της πόλης και όσοι επιθυμείτε επίσκεψη στο αξιόλογο αρχαιολογικό μουσείο. Στη συνέχεια αναχώρηση για την καρδιά της ελληνόφωνης παρουσίας. Είναι μια περιοχή νότια από τη πόλη του Λέτσε, βρίσκεται στη χερσόνησο Σάλεντο, κατοικείται από τους Γκρίκο, οι οποίοι μιλούν την ελληνική διαλεκτό των Γκραικάνικων η Κατωιταλικών. Αποτελείται από 9 χωριά ανάμεσα στα όποια είναι τα Καλημέρα, Μαρτάνο, Ζολίνο, Στερνατία την οποία και θα επισκεφθούμε. Σύντομη περιήγηση και γνωριμία με τους κατοίκους σε μια ιδιαίτερη και πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση στο χώρο του συλλόγου “CHORA-MA”. Καταλήγουμε στο Λέτσε όπου και τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΛΕΤΣΕ - ΜΠΑΡΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για το Αλμπερομπέλο το χωριό που μοιάζει με σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Περιήγηση στα γραφικά σοκάκια του χωριού για να δούμε τα κατάλευκα σπίτια με τις χαρακτηριστικές πυραμιδωτές, θολωτές ή κωνικές σκεπές από ασβεστολιθικές πλάκες (τους περίφημους τρούλους) στολισμένες με αποτροπαϊκά σύμβολα (ήλιους, σταυρούς, ζώδια κ.λπ.). Τον 16ο αιώνα ήταν ένα μικρό φέουδο υπό τον έλεγχο της οικογένειας Acquaviva. Τότε άρχισαν να χτίζουν οι πρώτοι trulli παράξενα οικοδομήματα με κωνικό σχήμα. Το χωριό θυμίζει καταφύγιο των Επτά Νάνων από το παραμύθι της Χιονάτης. Σύμβολα χριστιανικά, αλλά και παγανιστικά είναι παντού στις σκεπές και στους δρόμους. Η εκκλησία του Άγιου Αντώνιου έχει την ίδια αρχιτεκτονική. Μεταφερόμαστε στο λιμάνι του Μπάρι για να πάρουμε το καράβι  για την  επιστροφή, αναχώρηση 19.30, τακτοποίηση στις καμπίνες  .

7η ημέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΣΕΡΡΕΣ

Άφιξη 05.30 στην Ηγουμενίτσα και επιστροφή στη Σέρρες το μεσημέρι μετά από ενδιάμεσες στάσεις .

 

Τιμή κατά άτομο 620 €

Τιμή μονόκλινου 750 €

 

 

Περιλαμβάνονται :

 • Μεταφορά από τη Σέρρες για το αεροδρόμιο Μακεδονία
 • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις για ΚΑΤΑΝΙΑ 
 • ΑΚΤΟΠΟΛΟΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΠΑΡΙ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΣΕ 4ΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΚΑΜΠΙΝΕΣ
 • Φόροι αεροδρομίου
 • Μία αποσκευή έως 15kg και μία χειραποσκευή έως 5kg ανά άτομο
 • 1 διανυκτέρευση στην Ταορμίνα  , 2 στο Παλέρμο ,  1 στο Ρέτζιο και μία στο Λέτσε σε δίκλινα κατά βάση δωμάτια σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
 • Πρωινό καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ εντός των ξενοδοχείων ( 5 πρωινά )
 • 3 Γεύματα στο σύνολο τα οποία θα γίνουν εντός των ξενοδοχείων  σε Παλέρμο ( 2 ) και σε Ρέτζιο ( 1 ) 
 • Έμπειρο αρχηγό του γραφείου καθολη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Τοπικό ξεναγό για κάθε συμφωνημένη ξενάγηση
 • Επίσκεψη στη χερσόνησο Σάλεντο , όπου κατοικούν οι Γκρίκο, οι οποίοι μιλούν την ελληνική διάλεκτο των Γκραικάνικων ή Κατωιταλικών. Σύντομη περιήγηση και γνωριμία με τους κατοίκους. 
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την εσωτερική διαδρομή ( Μεσσίνα )
 • Check point για το λεωφορείο ( Κόστος εισόδων )

Δεν περιλαμβάνονται:

 • ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ – ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
 • Lecce 1€ κατ’ άτομο (άνω των 12 ετών)
 • Reggio 2,5€ κατ’ άτομο (άνω των 14 ετών)
 • Palermo 2€ κατ’ άτομο (άνω των 14 ετών)
 • Catania Taormina 2€ κατ’ άτομο (άνω των 14 ετών)

 

Προορισμός εκδρομής: 
Χώρα/ες προορισμού: Εκδρομές με την ίδια χώρα προορισμού