Πήρατε την απόφαση να ταξιδέψετε στην Ελλάδα ή το εξωτερικό; Παραθέτουμε μερικές συμβουλές προετοιμασίας και οργάνωσης του ταξιδιού σας που θα βοηθήσουν να το απολαύσετε στο έπακρο. Γιατί... η διαφορά βρίσκεται στις λεπτομέρειες.

Γενικές συμβουλές

Να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα (ταυτότητα, διαβατήριο, visa) και φωτοτυπίες αυτών. Τα αντίγραφα να τα φυλάτε σε διαφορετικό μέρος από τα επίσημα. Καλό είναι να αφήσετε και φωτοτυπίες στο σπίτι σας ή σε κάποιο φιλικό πρόσωπο. Συνιστάται η χρήση μικρού πορτοφολιού γύρω από τη μέση σας για να φυλάσσετε τα έγγραφα και τα χρήματα σας.

Όποτε ταξιδεύετε σε κάποια ξένη χώρα, θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη τα διαφορετικά ήθη και έθιμα, τον τρόπο ζωής και τις ιδιαιτερότητες των ανθρώπων. Καλό είναι να μάθετε μερικές φράσεις στην τοπική γλώσσα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πληροφορηθείτε αναλυτικά σχετικά με τα είδη εμβολιασμού που είναι απαραίτητα να πραγματοποιηθούν πριν επισκεφτείτε τη χώρα.

Αν παίρνετε φάρμακα μαζί σας, φροντίστε να είναι στην αρχική τους συσκευασία. Να έχετε συνταγή γιατρού για τυχόν ελεγχόμενα φάρμακα, και αν χρησιμοποιείτε σύριγγες, καλό είναι να έχετε ιατρικό πιστοποιητικό μαζί σας. Αφήστε αντίγραφα στο σπίτι ή σε φιλικό πρόσωπο. Φροντίστε να κρατήσετε όλα σας τα φάρμακα στην χειραποσκευή για να αποφύγετε την τυχόν απώλειά τους. Επιλέξτε να έχετε μαζί σας αντιηλιακό υψηλής προστασίας, γυαλιά ηλίου, εντομοαπωθητικό και παυσίπονα για την περίπτωση που δεν είναι εύκολο να τα βρείτε τοπικά.

Κρατήστε τις αυθεντικές αποδείξεις για τις αγορές που κάνετε, όπως επίσης και για το λογαριασμό του ξενοδοχείου, τη συμφωνία για την ενοικίαση του αυτοκινήτου και λογαριασμούς ιατρικών υπηρεσιών.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Οδηγίες έκδοσης διαβατηρίου 

Οδηγίες έκδοσης VISA 

Ε.Ο.Τ. 

Ιστοσελίδες πρόγνωσης καιρού

meteo.gr 

weather.gr 

weather.yahoo.com 

Εργαλεία

Μετατροπέας νομισμάτων 

Η ώρα παγκοσμίως 

Ταξιδεύοντας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Συμβουλές για ασφαλή και έξυπνα ταξίδια στην Ε.Ε

Ξέγνοιαστες καλοκαιρινές διακοπές

Τι πρέπει να προσέξετε για ξένοιαστες διακοπές 

Δικαιώματα επιβατών 

Χάσατε τις αποσκευές σας;

Ιστοσελίδες με ταξιδιωτικά tips

traveltips.gr

news.gr